Bio

Sofie Van Daele - painter
Sofie Van Daele(*1973) woont in Lovendegem sinds 2000. Ze is gelukkig getrouwd met Wim en is de trotse mama van Justine en Louis.

Als kind hield ze al van tekenen en schilderen en ze had toen al een grote droom; een eigen atelier. Tijdens haar werk en de opvoeding van de kinderen bleef er weinig tijd over om te schilderen.

In 2007 kreeg ze de diagnose van fibromyalgie na een besmetting van borrelia (lyme) door een tekenbeet. Door deze gezondheidsproblemen was ze genoodzaakt om te  stoppen met werken. Ze vond troost en therapie in schilderen tijdens betere momenten.

Sofie is autodidactisch en houdt van schilderen in olieverf in aardse en natuurlijke kleuren. Ze schildert het liefste van al dieren met een speciale passie voor herten.

Ondertussen verbouwde haar man een oude schipcontainer tot een atelier van waaruit ze zich veel meer verbonden voelt met de natuur en waar ze bovendien het perfecte licht heeft om te schilderen!ABOUT


Sofie Van Daele(°1973) lives  in Lovendegem since 2000. She is happily married to Wim and is the proud mother of Justine and Louis.

As a child she loved drawing and painting. She had a dream: having her own atelier...

Due to her job and the education of the children, there was little time left to paint.

In 2007 she was diagnosed with fibromyalgia after an infection of borrelia (Lyme) and had to quit her job. Fortunately she found therapy in painting. Without any art education she loves painting  with oil on canvas or wood. She loves working with warm delicate and natural colors.

Her passion is painting animals. In Sweden and Finnish Lapland, she fell in love with the (rein) deer of which she  captures the strength and the mystique in her work.

During the last months, her husband has been transforming a shipping container into a real atelier! So you see, dreams do come true...

'hare' oil on canvas alu frame 40x80cm

'pheasant' oil on canvas wooden frame 40x40cm

'appearance' oil on canvas alu frame 80x120cm 

'wild duck' oil on canvas alu frame 40x80cm

'fighting bulls' oil on canvas alu frame 200x100cm

Copyright @ All Rights Reserved