BIO

Sofie Van Daele

Wild van dieren...

BIO

SOFIE IS WILD VAN DIEREN.

Sofie Van Daele (°1973) woont in Lovendegem sinds 2000. Ze is gelukkig getrouwd met Wim en is trotse mama van Justine en Louis. Als kind hield ze al van tekenen en schilderen en ze had toen al een grote droom: een eigen atelier.

Tijdens haar werk en opvoeding van de kinderen bleef er weinig tijd over om te schilderen. In 2007 kreeg ze de diagnose van fibromyalgie na een besmetting met borrelia (LYME) door een tekenbeet. Door deze gezondheidsproblemen was ze genoodzaakt om te stoppen met werken. Ze vond troost en therapie in het schilderen tijdens betere momenten en vond de perfecte ondersteuning hiervoor bij haar echtgenoot.

Ze is autodidactisch en houdt ervan te schilderen in olieverf. Ze schildert het liefst van al dieren en gebruikt hierbij aardse en natuurlijke kleuren.

Sofie groeide op in een jagersfamilie en ging als klein meisje mee met haar vader naar de jacht op klein wild in de natuur van de Zeeuwse en Meetjeslandse polders. Het klein wild zoals hazen, fazanten en eenden vind je terug in haar schilderijen.

Door haar reizen naar Scandinavië ontwikkelde ze een echte passie voor het hert. Ze houdt ervan om de kracht, de puurheid en de schoonheid van dit dier in de verf te zetten. Daar wordt ze zelf ook vooral gelukkig van.

In de verbouwde schipcontainer in haar tuin voelt ze zich verbonden met de natuur en heeft ze ook het perfecte licht om te schilderen.

Door de aardsekleuren en natuurgetrouwe beelden komt haar werk in elk landelijk interieur of jachthuis tot leven.

Sofie nam reeds deel aan: INSIDE ART, COUNTRYSIDE, HUNTING en ook aan de kunstroute LovArte die 3jaarlijks plaatsvindt in Lovendegem en Vinderhoute.

Ze volgde een workshop 'Schilderen naar de oude meesters' bij Ria de Henau in 2017.