BIO/ABOUT

BIO/ABOUT

ik doneer een deel van mijn opbrengst aan de vzw Time for Lyme!

WILD VAN DIEREN.

Hallo! Welkom en hartelijk dank voor je bezoekje aan mijn website! Ik ben Sofie Van Daele (°1973)en ik woon in Lovendegem(België) sinds 2000. Als kind hield ik al van tekenen, schilderen en dieren en ik had toen al één stille grote droom: een eigen atelier.

Tijdens mijn werk bij KBC Bank en de opvoeding van mijn kinderen bleef er weinig tijd over om te schilderen. In 2007 werd ik plots ziek en kreeg ik de diagnose van fibromyalgie na een besmetting met borrelia (LYME) door een tekenbeet. Door deze gezondheidsproblemen was ik genoodzaakt om te stoppen met werken. Ik vond troost en therapie in het schilderen tijdens betere momenten en vond de perfecte ondersteuning hiervoor bij mijn echtgenoot Wim.

Ik ben autodidact en hou ervan te schilderen in olieverf. Ik schilder het liefst van al dieren en gebruik hierbij aardse en natuurlijke kleuren. Hierdoor komt elk dier tot leven in zowel een modern als landelijk interieur!

Ik groeide op in een jagersfamilie en ging als klein meisje mee met mijn vader naar de jacht op klein wild in de natuur van de Zeeuwse en Meetjeslandse polders. Het klein wild zoals hazen, fazanten en eenden vind je terug in mijn schilderijen.

Door mijn reizen naar Scandinavië ontwikkelde ik ook een echte passie voor groot wild zoals reebokken, edelherten,... En regelmatig zie ik ook wild in het veld achter onze tuin!

Ik hou ervan om de kracht, de puurheid en de schoonheid van de dieren 'in de verf' te zetten. Daar word ik zelf ook vooral gelukkig van. 

Omdat ik hondenliefhebber ben en er zelf twee heb, mogen honden natuurlijk niet ontbreken in mijn oeuvre! Zo schilderde ik al tal van jacht-en gezelschapshonden in opdracht. Hier slaag ik er telkens in om de hond in kwestie heel herkenbaar en puur weer te geven; met heel veel leuke positieve feedbacks en reviews als gevolg!


Events en beurzen: INSIDE ART, COUNTRYSIDE, HUNTING, TUINDAGEN van Oostmalle, JACHT EN BUITENLEVEN(NL), GAME FAIR(B) en ook aan de kunstroute LovArte die 3jaarlijks plaatsvindt in Lovendegem en Vinderhoute. 


Ik volgde een workshop 'Schilderen naar de oude meesters' bij Ria de Henau in 2017.


Ik werk ook in opdracht. Prijs op aanvraag.


PASSIONATE ABOUT WILDLIFE.

Hi, a warm welcome to my page! I am Sofie Van Daele (°1973) and live in Lovendegem(Belgium). As a child I loved drawing, painting and animals. I had one big dream: having my own atelier!

During my time as a bank consultant and mom of 2 little kids, there was little time left for painting. In 2007, I was bitten by a tick and was contaminated with borrelia. I was diagnosed with LYME/Fibromyalgia. Unfortunately, I had to quit my job. As therapy I began to paint again in my 'better' moments. Now I want to be an inspiration for chronic patients and my ambition is now to sell paintings as to recover my costs.

I am autodidactive and love painting animals in natural oil painting colors.  

As a little girl I went hunting with my father. I love spending time in nature and I am passionate about its wildlife.

I love the power, the purity and the beauty of each animal and I try to reflect it in my paintings. 

As I am a dogmom too, I have also become a dogportraitist. I painted already several hunting and family dogs on demand. Each time I manage to affect and surprise the customer in a very positive way!


Expositions: Inside Art, Countryside, LovArte, Hunting, Jacht en Buitenleven(NL), Game Fair(B).


I also work on commission so don't hesitate to ask for price.