BIO/ABOUT

BIO/ABOUT

ik doneer een deel van mijn opbrengst aan de vzw Time for Lyme!

SOFIE IS WILD VAN DIEREN.

Sofie Van Daele (°1973) woont in Lovendegem(België) sinds 2000. Ze is gelukkig getrouwd met Wim en is trotse moeder van Justine en Louis. Als kind hield ze al van tekenen en schilderen en ze had toen al een grote droom: een eigen atelier.

Tijdens haar werk en opvoeding van de kinderen bleef er weinig tijd over om te schilderen. In 2007 kreeg ze de diagnose van fibromyalgie na een besmetting met borrelia (LYME) door een tekenbeet. Door deze gezondheidsproblemen was ze genoodzaakt om te stoppen met werken. Ze vond troost en therapie in het schilderen tijdens betere momenten en vond de perfecte ondersteuning hiervoor bij haar echtgenoot.

Ze is autodidactisch en houdt ervan te schilderen in olieverf. Ze schildert het liefst van al dieren en gebruikt hierbij aardse en natuurlijke kleuren.

Sofie groeide op in een jagersfamilie en ging als klein meisje mee met haar vader naar de jacht op klein wild in de natuur van de Zeeuwse en Meetjeslandse polders. Het klein wild zoals hazen, fazanten en eenden vind je terug in haar schilderijen.

Door haar reizen naar Scandinavië ontwikkelde ze ook een echte passie voor groot wild zoals reebokken, edelherten, vossen... Ze houdt ervan om de kracht, de puurheid en de schoonheid van deze dieren 'in de verf' te zetten. Daar wordt ze zelf ook vooral gelukkig van.


Door de aardsekleuren en natuurgetrouwe beelden komt haar werk tot leven in elk landelijk en modern interieur .

Sofie nam reeds deel aan: INSIDE ART, COUNTRYSIDE, HUNTING, TUINDAGEN van Oostmalle, JACHT EN BUITENLEVEN(NL), GAME FAIR(B) en ook aan de kunstroute LovArte die 3jaarlijks plaatsvindt in Lovendegem en Vinderhoute. 

Ze volgde een workshop 'Schilderen naar de oude meesters' bij Ria de Henau in 2017.


Ze werkt ook in opdracht. Prijs op aanvraag.


SOFIE IS PASSIONATE ABOUT WILDLIFE.

Sofie Van Daele (°1973) lives in Lovendegem(Belgium). She is happily married to Wim and is proud mom of Justine and Louis. As a child she loved drawing and painting. She had one big dream: having her own atelier!

During her time as a bank consultant and mom of 2 little kids, there was little time left for painting. In 2007, she was bitten by a tick and was contaminated with borrelia. She was diagnosed with LYME/Fibromyalgia. Unfortunately, she had to quit her job. As therapy she began to paint again in her 'better' moments. Now she wants to be an inspiration for chronic patients and her ambition is now to sell paintings as to recover her costs.

Sofie is autodidactive and loves painting animals in natural colors. She uses oil paint. 

As a little girl she went hunting with her father. She loves spending time in nature and is passionate about its wildlife.

She loves the power, the purity and the beauty of each animal and tries to reflect it in her paintings.


Expositions: Inside Art, Countryside, LovArte, Hunting, Jacht en Buitenleven(NL), Game Fair(B).


Sofie also works on commission.